За Нас – GoArt

Това е блогът на „GoArt“ сдружение

на  художници от Горна Оряховица.

Целта на този блог е да даде гласност на това какво се случва в художествения живот на гр. Горна Оряховица. Какво вълнува една група от хора за които изкуството е не само начин на живот, но и на съществуване и в частност това са художниците основатели на сдружението:

Ваня Стефанова Трифонова – Балтова

Илия Златев Банков

Ирена Димитрова Янкова

Искрен Арабаджиев

Марияна Крумова

Петър Илиев Крусев

Петър Христов Петров

Роза Николова Абаджиева

Пепа Димитрова Хаджитодорова

Стефан Божидаров Балтов

Янко Димитров Янков

и словото на проф. Радослав Радев

Художници обединени от общата страст към изкуството и различни в изразните си средства – живопис, графика и склуптура .

Тук те ще споделят своите виждания за  изкуството,  ще обменят полезни линкове , ще  информират за събития от художествения живот на групата, за предстоящи  изложби и конкурси.  Ще споделят впечатления от отминалите.

И всичко онова което ги вълнува творчески.

Ето и нещо от мен като за начало.

Началото беше сложено на 31 януари 2008 г. на учредителното събрание на сдружението където бе приет устава на сдружението. А истинското начало води много по рано от идея родила се на една сбирка след обща изложба на гореспоменатите художници близо половин година преди учредителното събрание.

2 коментара to “За Нас – GoArt”

  1. Идеята е прекрасна! Бих искала да видя още по-прекрасни творби!

  2. Галина Жекова Says:

    Здравейте, още веднъж поздравления за изложбата, която направихте в Руския културно-информационен център и специални благодарности на Ваня Балтова, за това че бе съпричастна към студентската дейност на университетското радио Алма Матер и ни разказа повече за сдружение Гоарт. Това е мойт е-мейл, винаги можете да ми пишете за събития и изложби, които организирате като група или като отделни автори. Ние от рубрика „Извън рамката“ винаги се стремим да покажем изкуството такова каквото е и то не само в София, а и извън нея. Ще се радваме да ни пишете и какво се случва с ежегодните пленери Живописатира 🙂 Благодаря ви още веднж, лек и усмихнат ден 🙂

Вашият коментар